At kiwi med skal!

Vi har testat det nu, att ata kiwi med skal. Valdigt uppskattat faktiskt. Smakar lite som en vinbarsbuske.. Testa!


/Lina


Bay of island, och vi har simmat med delfiner!!

Forst maste jag be om ursakt for alla stavfel o felskrivningar som blir har pa bloggen, men vi hinner aldrig lasa igenom de inlagg vi skriver, sa darfor blir det lite sissadar med de... Sa ni vet :)


Att simma med delfiner alltsa.. Helt sjukt galet underbart! En delfin under mig och en pa varsin sida... Vatten var iofs iskallt, men med vatdrackt o snorkel sa gick det super. Var bat var forst pa plats och det gallde att va snabb pa att hoppa ner i det iskalla vattnet o simma fort som fasen bort mot de fyra delfinerna som simmade runt var bat. 
Jag trodde aldrig dom skulle vara sa nyfikna o lekfulla som dom faktiskt va! 
De som korde baten sa till oss att lata och akrobatisera sa mkt som mojligt nar vi va i vattnet for att fa till oss delfinernas uppmarksamhet, sa det maste ha sett helt stort ut att se alla manniskor plaska om kring i vattnet med snorlek o forsoka lata som delfiner.. haha.


Pa baten och innan vi hoppade i vattnet o simmade med dom!


Precis innan vi hoppade ner i vattnet

Delfinen hoppade PRECIS bredvid mig, darfor blev det en lite for nara narbild...

Detta var alltsa igar eftermiddag. Nu sitter vi pa ett hostel i Paihia och har taget en dag ledigt fran allt som har med aventyr och aktiviteter att gora. Idag ska vi bara chiiiiilla! Vilket jag verkligen tror vi behover. Alla tre borjar kanna oss lite sma forkylda, o det blev nog inte battre efter vart iskalla bad med delfinerna igar..
Igarkvall va det BBQ pa hostelet, men vi var sa gaaalet trotta, sa vi gav upp efter vi atit upp den goda maten. Efter vi hade badat med delfinerna totalslocvknade bade jag Magda och Victor pa baten..
Sa isallet for att vara med pa festen sa krop jag, magda o en svensk kille vi hittat har som heter Christoffer ner i en sang i vart 8-baddsrum o kollade pa Smala Sussie pa min dator. (Victor totaldeckade av trotthet innan filmen startade) Riktigt fredagsmys!


Vi har tajmat tirppen upp till northland ganska daligt, for just nu ar det molningt, inte de toppenvadret vi hade vantat oss direkt!
Igar morse hoppade vi alltsa pa en ny Kiwibuss i Auckland som tog oss till Northland, upp till Paihia. Imorgon ska vi antingen ta en busstur upp till Cape reinga, som ar den nordligaste delen pa NZ dar man kan se stilla havet o de tasmanska havet motas, och dar man ocksa kan surfa pa sand(!!), eller sa struntar vi i de o tar de en annan gang.. For snart at det dags for oss att fixa jobb alltsa!
Var forsta jobb-sokar-plan ar att ta oss ner till Victors bekanta i Walkworth o forsoka hitta nagon farm eller fruktgard dar. Det blir nog bra!

Nu vill jag ut o ta en liten promenad langs den magiska stranden har vid Bay of Island.. det ar fasen magsiskt har pa riktigt! Skulle nog kunna leva en hel livstid har utan att fatta mig pa naturen.



Klart slut!! / Lina
 


Paihia

Vi stannade i Auckland tva natter, onsdag och torsdag. Vi fixade nodvandiga saker, NZ-konto och shoppade lite. Jag brande sonder min nasa under Crossingen, sa det fick bli en svang forbi ett farmacy och kopa Aloe Vera. Blasorna har lagt sig nu, sa jag ser nastan ut som en vettig manniska igen. Har kopt ett par Converse-tygskor och RipCurly-flipsflops sa nu behover jag inte ga runt i gummistovlar nar man vill piffa till sig lite. Kanns bra!

Just nu ar vi i Paihia och har lite av en slappardag. Det ar inte riktigt den solen vi var ute efter, men det lar komma fler soldagar. Igar simmade vi med delfiner, det var jatteroligt! Fast dom simmade ganska fort (jamfort med oss) sa det gallde att vara snabb nar de svangde forbi en. Sedan slappte de av oss pa en o dar vi fick hanga lite och kopa mellanmal. Pa vagen hem var vi helt slut sa vi somnade pa baten.

Hade tankt att lagga upp lite bilder, men jag hade lite otur och fick den langsamaste datorn! Sa det far bli nagon annan gang!

Just ja, stallningen i Score Boarden:

Lina 16p
Magdalena 17p
Victor 12p

/Magdalena



Tongariro crossing

Dags for ett mer genomgaende inlagg om vad som hande pa Tongariro. Crossingen var en 17 km och 8 timmars lang vandringa och klattring over hissnande slatter, gammla lava floden och berg forbi knall blaa sjoar i frysta sjoar genom sno, skog och djungel. Forsta etappen skulle ta ca 1 timme, over gamla lava fallt med massa lava stenar, fram till var forsta klattring: The Devils Staircase.  Sa fran 1400m till 1600m brant klattring och 40 min varsin snoangel senare med blod smak i munnen och lungorna i halsen sa var vi antligen uppe och klara med upp varmningen, ooh crap!!! Sedan sa bestamde sig jag och Alex (fran London) att bestiga Mt Ngauruhoe (2287m) ocksa kand som Mt Doom (vilket ar namnet jag anvander da det andra ar foa komplicerat) i Sagan om ringen. Sa medans tjejerna och resten fortsatte framat over south crater sa stack jag och Alex upp pa Mt Doom. Dock inte hela vagen upp men en bit (vilket senare visade sig vara halvvags upp). Man hade blivit uppmanad att inte ta sig dit upp da det var for mycket sno och halka man sa skulle man inte stanna, Wo cares!! ;) Men vi kunde utan problem ta oss upp och undvika snon. Men vi insag problemet pa vagen ner da vi blev omringade av sno sa planen blev att satta sig pa rumpan och bara glid ner det var sweet as! Forutom att jag tappade kameran hogst upp och fick springa upp och hamta den igen, ojoj. Sedan antligen nere dags att komma ikapp tjejerna och Mirco var tyske vann. sa full fart frammat eller snarare uppat, fy fan detta var utan tvekan den tyngsta biten. Men val uppe (sa insag jag och Alex att vi hade korsat en krater nar vi kom ner fran Mt Doom, vilket var forbjudet, oops) och over pa andra sidan till Red Crater sa kom vi ikapp dem. 

Sa vi tog oss alla ner till den otroligt vackra Blue Lake dar vi satte oss och at lunch, pasta sallad mums! Sedan var det bara att push frammat resten av strackan var rena berg och dalbanan det var upp och ner hela tiden. Har borjar nu tjejerna halka efter en bit da dem holl ett lite lugnare tempo. Sedan kom vi antligen fram till Ketetahi Hut och da var det bara 6.3 km kvar och allt nerfor. Sa jag och Alex som hallt ett ganska hogt tempo och varit framme forst till Ketetahi Hut begav oss, efter 30 min vila, av forst nerat. Nerfor slingrande vagar ner till... vad jag ska kalla det har jag ingen aning: skog/djungel/regnskog. Lika ofta som utsikten andras sa andras naturen ocksa, runt varje horn fanns en ny spektakular syn. All varldens natur i ett land. Vagen genom skogen/djungeln/regnskogen kandes som om den skulle fortsatta i all evighet, den tog aldrig slut. Men tillslut nere vi parkeringen efter en timme da vi lamna Ketetahi Hut och 7 timmar efter det vandringen borjade sa kunde vi antligen lagga oss pa graset och... somna. Medans vi vantade pa resten av ganget eller bussen vilket nu skulle komma forst: bussen vann ;) Men tillslut kom resten ca 30 min senare, dock sa var inte tjejerna med och tydligen sa missade dem bussen med 5 min da det avgick kl 15.30. Ojoj vad man var trott nar man val var tillbax pa hostlet.

Sa resten av dagen var det vila som gallde (tog aven hand om lite tvatt). Trotts den langa vandringen sa hindrade det oss inte fran att festa pa kvallen det var ju anda avsked fran vara vanner pa bussen da dem fortsatte soderut och vi tilbax norrut. Det var en riktigt lyckad kvall vi hade riktigt kul. Borja pa Mulligans pub med frage tavling och sedan fortsatte vi till Element. Na hade riktigt skoj tog mig aven ett dopp i Taupo lake, skont! Sedan kl 3 var det dags att saga hej da och ga och lagga sig och for er som oroat sig (mamma och pappa) over mina poang sa gick jag tillsangs med lite mer poang, yey!  

Nasta dag kl 7 var det dags att aka tillbax till Auckland dar vi kommer stanna i tva natter och bara vila upp. Har traffade vi ocksa ny vann Micke fran norrland. Ikvall ar det Bar Crawl och imorgon bar det av norrut mot nasta aventyr uppe i Bay of Island och Cape Reinga, kan knappt barga mig!

Kan knappt fattat att vi bara varit har i 1 vecka da det kanns som om man har upplevt mer denna vecka en vad man gjort hela ens liv, obegripligt.och det ar inte over annu vi har ju bara borjat sa let the adventure continue...


p.s. mer bilder kommer bara tilfalligt!

 

 

 


Tongariro Crossing

Vi har lite brottom just nu, sa jag tror att vi skriver mer nar vi har landat i Auckland. Vi aker dit imorgon. Men kan beratta lite snabbt att idag har vi kampat i 8, runt 17 km, uppfor ett berg. Fast det kandes som flera berg, vi fick ingen mjukstart utan fick flamta, stona och verkligen kriga uppfor var forsta utmaning: Devils stairgase! Dar fanns det ingen nad, mjolksyran skrek redan dar!

Men vi overlevde 8 timmar av klattrande, vandrande, svettande, blasande, snobetackta omraden, gegga och rengskog - och det var helt fantastiskt! Vi skriver mer om det i nasta inlagg for nu gar Internet-tiden ut!


Like they say in NZ, SWEET AS!

En vecka sedan vi akte fran sverige nu, exakt.. och vi har redan hunnit med sjuuuukt mycket! Tror inte alla intryck o alla hftiga grejer vi gjort gar att beskriva med ord, men jag sska ge det ett forsok.

Okej, nar vi skrev senast satt vi innne pa ett internetcafe i auckland, nu sitter vi pa ett hostel i Tapo.
I torsdags var varan riktiga funderar-dag, vad ska vi gora? vart vill vi aka? hur ska vi komma dit? och nar vill vi gora det vi vill?
Det finns inte riktigt nagor riktigt svar pa alla de fragorna, men vi bestamde oss tillslut for att kopa ett busspass hos Kiwi-experience. Detta busspass gar att anvanda i ett helt ar!
Kiwibudden tar oss mellan olika stader, och busschaffisen ar var guid som snackar en maaaaassa! Var guid som vi haft hittills heter BEX. Hon ar valdigt rolig o det verkar nastan som hon gar pa nagot, for hon ar sa pigg verkligen helatiden! men det ar kul, och jag forstar nastan allt hon sager.. O de e ju bra :)
Vi hoppade pa bussen i Auckland, den tog oss mot Mercury bay, pa vagen dit stannade vi vid en helt makalos strand. Alla som vet hur min stora tavla ser ut (den som hangde over soffan i lagenheten i bromma) har i princip varit dar. Det sag exakt ut sa! Dar tog i oss ett dopp, vilket inte var lika skont.. Vattnet har inte hunnit bli sa varmt an..
Den natten sov vi i Mercury bay pa ett mysigt hostel, at var forsta riktiga maltid efter all flygplansmat o billiga nudlar vi kopte i Auckland, o efter det hoppade vi ner i sangen, riktigt riktigt skont!
Dagen darpa gled vi vidare mot Rotorua! Pa schemat var en promenad i grottor inspikat, vilket var riktigt haftigt!
Naturen har i NZ gar verkligen inte att beskriva. det ar sa sagolikt vackert sa det ar helt sjukt!
Grona stora kullar blandat med djupa dalar, Palmer blandat med barrskog, turkosa forsar blandat med snygga hunkar... ja, ni forstar.. HELT OBESKRIVLIGT!

Efter var tur i grottan sa skulle vi vidare med var grona kiwibuss, men den hade pajjat, sa i fyra timmar vantade vi dar vid grottorna, vilket faktiskt inte var helt fel :)
Den natten sov vi pa ett superfint hostel med egen toa och allt tillsammans med en skotte som ocksa ar med pa var buss.
Vi hade bokat in oss pa Maori-show pa kvallen, vilket var ritkigt haftigt! Dom dansar konstig dans och ser laskiga ut... Dar at vi god middag ocksa o smakade pa nya zelandskt vin, gott!

Dagen darpa drg vi till Waitomo! Pa morgonen svangde vi forbi en farm-show, dar vi tillsammans med massor av kineser o japaner kollade pa nar dom klippte ett far, lat hundar hoppa pa far, och nar JAG mjolkade en ko. Ja, det ar sant! han tog upp mig pa scenen o bad mig mjolka.. de ni ;) Tur att jag har lite skills av de sen tidigare..

Dar efter var det nagra timmar i bussen innan vi kom till Waitomo, dar var hittills absolut haftigaste upplevelse vantade.. BLACK WATER RAFTING!! 5 timmar holl det pa.. Sweeet as!
Det gar inte att forklara hur haftigt det var. Du far kolla in bilderna o tolka sjalv.
Detta var alltsa igar kvall.

Idag har vi mest akt buss och nu sitter vi har pa vart hostel for tva natter i Taupo, nordons aventyrsstad.
Imorgon ska vi ivag o vandra upp for ett berg dar sagan om ringen spelades in.
Snart ska vi nog ivag till Donken, dom har ett riktigt flygplan som man kan sitta o kaka i! De ni! :)

Checka in bilderna nedan!


Stranden som ser ut som min tavla

Team Sweden.

Var fina grona kiwi-buss och laskiga maorier som dansar sin krigsdans.

Pa farm-showen. Vi pussar far och jag ska snart mjolka kossa!

Magda snor mjolk och vi ar i djungeln..

Jag svanger i en lian och allting flyter pa som det ska.

BLACK WATER RAFTING!

Forvantansfulla.

Magda, Victor och linas rumpa i hoppet.

Nojda!

Klart slut.


Kia ora!

Alright, dags att uppdatera har! Vi satt i regniga Auckland torsdagen den 21/10 och undrade Vad katten ska vi ta vagen? Efter lite diskussion bestamde vi oss - vi sticker soderut med Kiwi Experience och har lite skoj. Sa precis innan informationsdisken stangde kopte vi ett busspass som racker runt hela NZ.



Pa torsdagskvallen fick vi hora att det var dags att gora stan osaker. 4 klubbar med 4 drinkar, och riktigt drag med andra packpackers! Efter manga kladbyten och velande om vad vi skulle ha pa oss lyckades vi ta oss ut tillslut. Jag kande mig riktigt frasch i min outfit - Linas gummistovlar och fleecetroja. Ooh yes, jag har festat galet i wellies och fleece. Jag trodde att ingen skulle marka vad jag hade pa fotterna, men icke sa nicke. ALLA markte "mina" wellies.. Fast det borjade regna mitt i natten nar vi skulle ga till den trejde klubben, sa det var ju ganska passande.

Sedan, tidig fredagmorgon begav vi oss ivag, lite slitna efter nattens bravader. Jag och Lina lyckades bita varsin grabb, sa 4 poang var redan dar! Forst stannade vi vid Hahei Beach, en jattevacker strand dar vi sprang runt lite och solade. (Inte sa mycket resultat dock, ar fortfarande vitare an sno). Tillslut landade vi vid Mercury Bay dar vi stannade over natten. Lina, jag och en jattetrevlig tjej som heter Stephanie fran Florida tog en liten kvallspromenad och kikade pa stan.

08.30 nasta dag borjade resan mot Rotorua. Vi stannade vid Karangahake Gorge Historic Walkway och gick langs ett jarnvagsspar i en grotta. Jattevackert! Sedan gick bussen sonder. Mindre roligt. 4 timmar fick vi vanta innan nagon kom som kunde fixa nagon slang som var trasig. Dar brande vi oss lite i ansiktet, och pa kvallen lyste mitt ansikte rott som ett stoppljus. Pa kvallen hade vi anmalt oss till Maori Cultural evening. Vi fick uppleva en maorisk ceremoni och lara oss om den maoriska kulturen. Kia ora betyder ungefar hej, tack, forstatt? och lite allt mojligt.  Sedan upptradde de for oss och vi fick ata traditionell maorisk buffe. Mums! Vi fick dock inte dansa med dom, sa inget poang dar..



Igar, sondag, akte vi till Waitomo! Det var nog destinationen vi var mest exalterade over. Men forst stannade vi och tittade pa ett Sheep-show. Vi var lite oroliga over att vi inte skulle fa se nagot far sa vi ville inte ta nagon risk. ;-) Det var trevligt!

I Waitomo finns nastan ingenting. Inga affarer, bara Curly's Bar och vandrarhemmet typ. Men, dom har Black Water Rafting! Det var sa jakla haftigt, forst firade vi ner oss sjalva 35 meter ner i berget. Sedan akte vi i en lina ut i backsvart morker med glowworms i taket. Sedan drack vi varm choklad mitt i en grotta, hur ofta far man gora det liksom? Sedan hoppade vi med en gummiring runt baken fran en cirka 7 meter hog avsats ner i iskallt vatten! Kom ihag att allt ar morkt, utom dar pannlampan pa huvudet lyste. Sedan bildade vi ett tag genom att satta fotterna under varandras armhalor och flot ner och tittade pa billioner glow worms! Kanske later lite konstigt, men det ar deras bajs som lyser, men det var riktigt haftigt! Sedan klattrade vi oss frammot i grottsystemet, vattnet forsade och bitvis var det ganska djupt!  Vi fros ganska ordentligt efter ett tag. Da var det dags for ett till fika med varm orange juice. Det var jattevackert i grottorna med alla glow worms och limestone-en. Allt avslutades med klattring i vattenfall, och sedan varm tomatsoppa. Det var sa grymt roligt, far jag mojligheten ska jag latt gora det igen!



Sa, stallningen i var score board!

Lina 10p
Magdalena 11p
Victor ? p

Linda, I won't let you down!

/Magdalena


Biiilder!

Nagra fina bilder, resten far ni se senare for var tid pa internet gar ut nuuuuu!






Score board!

For att sysselsatta oss pa flyget har vi skrivit en score board. En tavling under hela var resa, och den som far mest nar vi landar i Sverige igen vinner! Vi kanske uppdaterar den lite da och da nar vi har kommit pa fler moment att utfora.

Pa flygen mellan London - Hong Kong den 18/10 sag listan ut sa har:

-Jobba pa fruktgard 1p
-Jobba pa farfarm 2p
-Klippa ett far 3p
-Hoppa Bungy Jump 5p
-Ragga upp en gratis surflektion 4p
-Rida en vag 5p
-Bita en hunk/hona 4p
-Ligga pa en strand 3p
-Bada i en vattenkalla 1p
-Klappa en kiwi 1/2/5 p beroende pa vilken kiwi man valjer
-Svanga i en lina 1p
-Nypa en badvakt 5p
-Rida pa ett far 4p
-Sova under bar himmel 3p
-Kora i vanstertrafik 4/5 p beroende pa om det ar med vaxelspak eller automat
-Hoppa fallskarm 5 p
-Hangla med vem du vill 1p
-Hajka pa ett berg 2p
-Brunast 2p
-Dyka med tuber 3p
-Hoppa fran 3/5/10 meter a1/2/5 p
-PPNZF  -2 p
-Ata en kiwi 1p
-Sova pa nagons soffa 2p
-Dansa med maorier 2p
-Aka till Aussie 3p
-Kopa en sexleksak 2p
-Springa naken pa en strand 5p
-Nakenbada 3p
-Bjud nagon pa en dejt 5p
-Klappa/bada med delfiner 2/3p
-Fanga en ful fisk, blubb blubb, fisken maste vaga mer an 3 kilo, 2p
-Hitta Moria-porten 3p
-Bajsa pa ett flygplan 1p
-Bli medlem i 10.000m-klubben 100 p
-Pynta en julpalm 1p
-Fixa en "jultomtemossorbadkladsel" 5p
-Lar NZ-folk en svensk julsang 3p
-Sta pa ett torg och sjung en svensk julsang 1/2 p beroende pa vilken tid pa dygnet
-Bada i ett vattenfall 2p

Och nedan har vi stallningen:
Lina 1p
Victor 1p
Magdalena 1p

Vem tror ni vinner?

Update pa de senaste!

JAG GLOMDE MIN SLADD TILL KAMERAN PA HOTLET! Attans... Annars skulle ni fatt se finfina bilder pa oss fran flygresan, men de kommer senare. Hall ut!

Vi sitter iaf pa ett internetcafe nu, magda o victor har webcam pa sina datorer, men inte jag! Kul. Fast de gor inget for dom gar ju anda inte att anvanda, haha.
Igar landade vi vid kl 12 pa formiddagen typ, allt gick superbra! Hela flygresan, alla byten (i Hong Kong hittade vi en mysig matta o en tv dar dom visade tom o jerry, de va extra bra) alla in checkningar gick ocksa bra , alla vaskkontroller alla flygplansmat-atar-stunder (forutom nar jag precis vaknat o inte fattade vad flygvardinnan snackade om....) alla sovstunder pa flyget, alla boardingpass-uppvinsningar.. allt!
Men.. nar vi kommer till Auckland, hamtar upp vara vaskor o ska hitta en bra buss som kan ta oss in till auckland city sa hander det saklart mig nagot. Vi hittade en automat som man kunde kopa busbiljett ur, o jag var forst att trycka in min 20dollars-sedel.. Vad hander sen? Joo, automaten kakar up min sedel o ingen biljett kommer ut.. Jobbigt lage.
Som tur var ar alla nyazeelaningar valdigt valdigt snalla o trevliga, sa en busschaffis ropade pa nogan tuffing i sheriffhatt som snallt oppnar upp automaten o ger tillbaka min 20a! Snallt!

Val framme i auckland letade vi upp vart fina hostel, langade in vara grejer, o gick sen vidare ut i auckland! Tanken var att ga runt o titta lite, men vi holl pa att do av trotthet, sa vi sket i de. Istallet kakade vi pa donken, kopte vara NZtelefonkort, gick tillbaka till vart hostel o totaldeckade. Klockan var da runt 16 pa eftermiddagen.
Vi sov laaaaaange! Valdigt valdigt skont!

Idag kanner iallafall jag mig piggare an pa lange! (iaf piggare an pa de senaste 4 dygnen....) O imogon plannerar vi pa att dra oss upp mot North land!
En stadare som jag o magda traffade imorse sa att de ar suuuuuper hot there, sa det kanns valdigt lockande.


Nu ar snart var timme slut har pa internetcafet, dags att kila!
Heeeeeeejdaaaaaaaaa

Glom inte att checka var scoreboard som vi fixade ihop pa flyget!!


The adventure begins

                                                              
Nu antligen framme pa Nya Zeeland efter en 36 timmars flygning med stop i London, Hongkong och Melbourne. Sa efter en rundtur av varlden kunde vi antligen satta ner foten pa Nya Zeelandsk mark nar vi till slut landade i Auckland. Efter en ca 20 min aktur genom pittoreska sma samhallen kom vi till slut till downtown Auckland. Framme vid hostlet med nya telefon nr mat i magen och hyfsad bild av Auckland kunde vi antligen somna kl 16.00 :P Sa nu efter 18 timmars somn (jetlag's a bitch) sa ar det full rulle som galler. Dags att skaffa alla nodvandigheter och kolla upp transport upp till Northland vilket ar varat mal imorgon ;) Spannande! Sa pa aterseende och to be continued... :P

Vi har mellanlandat i Hong kong. Bara 24 timmar kvar till Auckland. Tummen upp för flygplansmat ;)


Gate F63


Header

Nu ser bloggen lite fräschare ut! Trots våra tidigare bloggerfarenheter lyckades vi inte snygga till det, så snälla Karolin hjälpte oss. Stort cred till henne, det blev verkligen jättebra! Tack tack!

Om cirkus 8 timmar smäller det. Då lyfter planet mot Nya Zeeland! Första landningen sker vid Heathrow Airport, London. Sedan rör vi oss till Melbourne, Australien där vi får vänta några timmar innan vi äntligen landar vid vårt mål - Auckland, NZ. Då lär vi vara lite slitna så det känns bra att vi redan har fixat sovplats på ett hostel två nätter.

Ni får ha det så bra så hörs vi senare!

/Magdalena

Den är här!

Yesbox. Vår reseblogg är nu fixad.
-WE MAKE IT DOWNUNDEER. Yeey!
En backpacker-resa ner till Nya Zeeland är alltså vad som väntar.

Nu är det lite fix o trix med att snygga till denna hittills väldigt oflashiga sida, packa klart ryggan... o sen drar vi!
Snart bara 7 dagar kvar.
18e oktober 07.10 lyfter vi. Nya Zeeland kommer få passa sig, Ojojoj..


Du kommer hedan efter hitta allt om våra galna påhit här.
Välkommen!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0