Buddha-statyer och tältmys

Nu har det hänt grejer! Oj oj oj.
Vi har förflyttat oss från Bay of plenty, till Bay of island! De ni.

Just nu befinner vi oss på en mjuk madrass i ett tält placerat i en trädgård fylld av Buddha-statyer.
Jag ska förklara varför..

Allt började med att vi lämnade det faktiskt riktigt snuskiga hostelet i Te Puke, vilket var riiiiktigt skönt! Och hoppade istället in i vår nyfunna spanska väns van. Hennes namn är Jimena och kan nog vara den gulligaste spanior jag mött! Inte för att jag mött så jättemånga, men ändå.

Vi styrde bilen mot Coromandel, ett av NZ's vackraste ställen skulle jag tro. Kringelikrokvägar på bergen, utsikt över turkost hav med gröna små fluggiga öar lite överallt. Ganska svårt att förklara faktiskt.

Väl framme vid Cook beach som skulle bli vårt stop för natten kom vi på en, vilket vi då tyckte, väldigt bra idé. Vi skulle sova under bar himmel på stranden!
Såå, vi bunkrade upp med massor av käder under den då underbart sjärnklara himlen som hängde över oss. Vi såg otroliga stjärnfall, eller kanske va de kometfall? Vi myste ihop oss på en tunn liten filt med våra aldeles för tunna sovsäckar och försökte sova.. Det var sviiiiningt kallt kan jag berätta för er.
Men, här ger vi inte upp lätt. Ni vet ju om att det ger oss 3 poäng på vår kära scoreboard.. Och poäng tycker vi om!
Alla fick poäng, men det var jag och Victor som höll ut längst. Soluppgången var magisk!

Dagen därpå stekte vi på stranden och levde loppan, vandrade genom en djungel till Cathedral Cove, en stor grotta och massa andra häftigheter, bland annat ett vattenfall där man kunde ta roliga bilder (!!) och ett berg som man kunde ramla på och skrapa upp hela benet. 

Andra natten på vårt van-äventyr besölt vi oss för att sova i tält. Det var skönt, och varmt.
Dagen efter det var det Hot Water Beach som stod på schemat! Vi grävde oss vår egna varma källa! Vatten var helt galet varmt så det på vissa ställen bubblade ur marken! Det var coolt. Victor och jag tog oss en liten sväng om i vattnet där vi hittade stora vågor att bodysurfa på, helt klart en bra dag.
Den natten checkade vi in på en capmping för att sen dagen där på spendera ca 8 timmar i bilen. Av någon anledning bestämde vi oss för att åka norrut. Till northland. Igen.
Vår spanjorska vän är på jobbjakt och vi hade hittat ett hostel här uppe som skulle hjälpa oss, men som tydligen bara ljög.. hm, ogilla.

Där av hamnade vi i Kerikeri. Vi gled runt och försökte hitta någonstans att bo, svängde in på en liten väg, och vips! Så hittade vi ett hus inburat av massor av vildvuxna buskar, blommor och buddha-statyer, vilket visade sig vara det perfekta stället för oss. Vi wooffar. Vi jobbar två dagar i deras trädgård med olika saker och är ledig två.
Vi har gratis boende med tillgång till kök o dusch o toalett. Perfekt!

Det var alltså berättelsen om varför vi är där vi är.
Faast, vi ska inte stanna här länge till, för den 8e december väntar ett surfcamp i Raglan!!!

Nu ska vi sova, imorgon är den en till jobbdag här på Buddha-stället. Magda ska limma igen hål i stora presänningar, Jemina ska nog sätta in frigolit i en liten vagn som ska bli som en husvagn och jag o Victor ska måla ett golv.
Det är faktiskt riktigt mysigt inne i vårt lilla tält, så nu säger vi heeeejdååå!
(Bilder på vad som händer hos oss kommer inom kort)

Btw, scoreboardpoängen lyder:
Magdalena: 29 p.
Lina: 24 p.
Victor: 20 p.


Klart slut / Lina

Coromandel

Jomen visst, jobben tog som sagt slut i Te Puke, så vi bestämde oss för att ge oss av. Vi hoppade in i spanjorskans bil, utan att riktigt veta om var vi skulle ta vägen. Efter lite tänkande, väldigt lite faktiskt, styrde vi mot Coromandel, vi kände för lite riktig semester efter hårt slit i Te Puke. Spanjorskan blev den första att köra, och Lina första kartläsare. Jag och Victor satt mest och trallade & dansade till Hoffmaestro och Chraa och peppade till oss inför lite sköna dagar på stranden.

Första stoppet blev på Cooks beach! Vilken vacker strand, mjuk, ren och vattnet var turkost! Det var inte en kotte på stranden, utom vi fyra. Så på kvällskvisten gjorde vi upp en eld på stranden och grillade marshmallows. Vi kände oss säkra då brandstationen låg precis bakom oss.




Himlen var stjärnklar och vi såg flera stjärnfall. När elden var igång verkade det vara en superbra idé att sova på stranden och därmed knipa 3 poäng på Score boarden! Men allt eftersom timmarna gick blev det mindre och mindre behagligt. Riktigt svinkallt och fuktigt som in i katten! Vi var ganska slitna efter natten, så dagen efter fick det bara bli en massa sol och bad.



 

Vi besökte även Cathedral Cove! Ett jättevackert ställe där vi pasasde på att ta lite sexiga(?) bilder i ett vattenfall. Vem lyckades bäst?




Jobbuppehåll?

Fyra dagar senare.. Och fortfarande på bänken. Vi gillar trådlöst internet som är gratis.

Avokadosarna har fått våran sista beröring, kiwisarna vårat sista kläm, låtorna vårat sista lyft och blommorna sitt sista plock från träden av oss. Vi säger alltså hejdå till allt jobb här i Te Puke nu.
Kiwi-bakterien har kommit och tagit över allt, så jobben här är just nu som bortblåsta.
Meeeen, vi har en hel del snygga bilder på allt vi gjort. Take a look!


Jobb på Aerocool, avokadopackning.



Flower picking!


Vi ska vara kvar här i Te Puke i ca fem dagar till, sen får vi se. Kanske stannar, kanske åker. Beror på din lille kiwi-bakterien.. Vi får helt enkelt se vad som händer. Spännande va?

Vi har också en fin beach här i närheten som vi har hälsat på..


Oerhört härlig. Blir ni avundsjuka? Vi förstår er isåfall ;)




Avocado packing.... yay!

Igår va vår första avokado-packardag! Imorgon ska vi dit igen och ge järnet!
Vi fick lägga avokadosar i kartonger, vika upp kartonger, och känna på omogna kiwisar.





Det blev bara en bild, för magda vågade inte ta kort på oss.. Hon är lite småtötnig. Fast jag tror hon samlar mod till på onsdag. Mer bilder på våra avokadosar kommer!

/Lina


lina goes 20

Halloj där hemma i stugorna!

Just nu sitter jag och magda på en bänk mitt i Te Puke. Det är gratis internet här.. det gillar vi.
Idag flyller jag år :) tjugo långa år, så vid tolvslaget hade vi partaj! Det firades med spansk special choklad-tårta, massa sköna människor och en magisk dryck...
Denna dag är därför ganska seg måste jag säga. Men vi lever och mår bra!
Imorgon ska vi packa avokado. Hela dagen lång. YAY!



 Thank you for listening. Over and out.


Scoreboards uppdatering

Lina: 17 poang

Magda: 19 poang

Victor: 13 poang

Intriguing...

p.s. Det finns en del manniskor som tycker att Lina och Magda ser ut som syskon, vad ar eran asikt? d.s.


Lyxvecka i Matakana och spannande sevardheter i Auckland...

Sorry for dalig uppdatering, men nu ska vi ta tag i var kara blogg igen.

Forts och framst vill va tacka tva riktiga guldsjalar som har latit oss bo och ata gott i en hel veckas tid!
Jan och Ingrid, ni ar bra! :)


Under denna lilla lyxvecka har vi inte bara legat vid poolen o stekt, atit underbara middagar och varit ut pa spannande utflykter... Na, vi har faktiskt jobbat en hel del i deras tradgard ocksa. Vi har dragit trad, riva skjul och forflytta doda rattor, spannande vecka med andra ord.


Team Sweden

Vi har ocksa hunnit med att jobba en del pa brannan.. Badat i deras fina pool fatt nya zeelandska stenar fran deras nz-grannar och sett fantastiska solnedgangar...


Igarkvall mellanlandade vi aterigen i Auckland for att imorgon hoppa pa en buss som tar oss ner mot Bay Of Plenty dar vi hoppas pa att hitta ett kiwi-plockar-jobb!

Magda fick sig en trevlig upplevelse igarkvall pa en liten krog har vid vart hostel...


Inte varje dag man far sig en lapdance av en megahomosexuell mustig man... Grr.

jag fick mig en svang om av honom pa dansgolvet. Slangdes runt i luften som en liten vante och var nara att sla i huvudet nar han snuyrrade mig upp och ned.
Lite av en vild kvall helt enkelt. Sant gillar vi.

Nu ska vi ut o dricka kaffe med nagra norska tjejer vi traffat har!

Klart slut. /Lina


Matakana-Warkworth

Nasta anhalt blir Matakana strax utanfor Warkwoth, dar vi ska stanna hos nagra bekanta och borja varat jobb sokande! :) Spannande! Sa vidare inlagg kommer att komma sa smaning om! to be continued...


RSS 2.0