SKYDIVE och annat smått o gott.

Ledsen för dålig uppdatering.. Men håll i er, för under dessa ouppdaterade dagar har det hänt spännande grejer.

För det första: VI HAR SKYDIVAT!!! Ja, det är sant.





Känslan av att slänga sig ur ett flygplan från 15000 feet (ca 4,5km över marken) är oslagbar. Den är svår att beskriva helt enkelt. Fritt fall i en minut, sen en fallskärmstur över makalös natur..
Fast, måste erkänna att hjärnan inte riktigt hängde med under själva fallet. I ena stunden satt vi i planet, och i andra hängde vi i fallskärmen.
Det är svårt att minnas den där minuten då vi föll i ca 240km/h rakt ner mot marken. Tur att våra tandemkillar vi hoppade med höll en filmkamera i handen under hela proceduren, så vi har en dvd på allt som hände! Dem dvd'erna är grymma! Tråkigt nog är dom i någont konstigt format, så vi får inte in dom varken här eller på facebook. Ni får helt enkelt vänta i fyra månader till på att få se dom!



Efter Tandemhoppet hoppade vi på kiwiexperience-bussen igen som tog oss ner mot Wellington via Rivervalley. I Rivervalley bodde vi en natt, hoppade från en liten klippa ner i en supermegastark fors, sov, åt choklad och vilade upp oss innan vi skulle vidare mot huvudstaden, Wellington!

Vi hoppar från klippan ner i den supermegastarka forsen, hittar ett vattenfall att bada i och en liten fors att fota.

Väl i Wellington regnade det supermycket, men det stoppade oss inte från att besöka ett stort gratis-museum. Vi fick gå in i ett litet hus som va med om en jordbävning, se en jätte och då menar jag verkligen en JÄTTEbläckfisk, leka med förstoringsglas och höra engelsktalande barn berätta om fåglar. Det var kul. När det var 15 minuter kvar innan museet skulle stänga insåg vi att vi hade missat fyra av museets fem våningar, vilket vi inte hann se. Tur att vi ska tillbaka till Wellington om kanske tre månader, då får vi ta igen allt.

På kvällen blev det en krogrunda utan dess like i huvudstaden. När klockan var runt 5 på morgonen isåg vi att det inte var någon idé att sova, eftersom färjan över till sydön skulle gå två timmar senare, så vi stannade vakna. Lite småjobbigt, men vi lyckades!

 Ja, det var ett riktigt kalas i Wellington!

Efter denna partynatt var det alltså färjan över till Sydön som gällde, och sen hem till Amy i Blenheim.
Mer detaljer om vad som har hänt här i Blenheim kommer i ett senare inlägg, för nu ska vi iväg till affären o köpa ingridienser till julgodis!!!
Längtar efter pepparkaksdeg... Mums.

Tjofaderej hej! / Lina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0